Nästa steg i min dykkarriär – Stress & Rescue

Nästa steg i min dykkarriär – Stress & Rescue

Jag har ju som mål att kunna jobba med dykning vid sidan av mitt ordinarie jobb, mest för att jag saknar att få utbilda otroligt mycket.

I augusti tog jag i varje fall det sista stora steget och gick “Stress and Rescue”, samt “React Right”-kursen. Det här är de sista större kurserna och kurser som är krav för att kunna påbörja Divemasterutbildningen. Eftersom jag gillar att gå kurs på Dykhuset så valde jag dom den här gången också, är ju lite av mitt hemmadykcenter.

 

Det började med utbildning i poolen, jag insåg ganska snart vad mycket jag glömt under de 25-åren sedan jag tog mitt “Open Water”-certifikat :). Jag insåg också vilken tur det var att jag gått “Zombie Apocalypse Diver”-kursen förra året. Den dagen i Lysekil innehöll allt det viktiga för Stress & Rescue. Vi gjorde en hel massa övningar som att ta av och på utrustning under vatten, och på ytan. Nöduppstigning, och såklart livräddning.

Dag 2 började på Dykhuset med första hjälpen kursen, React Right. Vi gick igenom hjärt och lungräddning samt hjärtstartare. Roliga och nyttig kurs att ha, även utanför dykning.

Sedan packade vi ihop och åkte till Äppelviken för att göra övningar i havet. Eftermiddagen bestod av mer livräddning och sök efter försvunnen dykare.

Superbra kurs och jag inser att jag faktiskt tänker mer säkert och mer på andra än vad man kanske gjorde innan. Man känner sig också lite mer ansvarig när man dyker, föregår med mer gott exempel än vad man kanske gjorde innan. Tycker nästan den här borde ingå i Advanced-certifieringen.

Stort tack också till superinstruktörerna Thomas och Jaana Gullgården

 

Dive # Date Time Down Dive Time (mins) Max Depth (m) Average Depth (m) Water Temp. (C) Objective -- Notes
36 2017-08-05 20 5.0 0.0 0.0 SSI Stress and Recue --
37 2017-08-05 20 7.0 0.0 0.0 SSI Stress and Recue --
38 2017-08-05 20 6.0 0.0 0.0 --

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *