Dags för torrdräkt

Dags för torrdräkt

Hösten är här och kylan börjar komma krypande. Det är dags att börja tänka på torrdräkt om man vill fortsätta dyka över vintern.

Jag valde att köpa torrdräkt i våras, men det var inte lätt. Det finns många olika typer och märken där ute.

 

Min första tanke var neopren, man är ju van att ha rörligheten i våtdräkten. Neopren passer nog den som saknar våtdräktskänslan och som dyker “försiktigt”, dvs Inga vrakdyk eller dyk där det finns vassa kanter. Neoprendräkten är lite ömtåligare på det sättet. För mig var det största problemet alla extra vikt jag behövde, och då hade jag inte ens ett varmt underställ.

Sen finns det skaldräkter i en uppsjö av material. Gummi, trilaminat, Kevlar etc. Trilaminat dräkter är väldigt olika från märke till märke. Den jag hade på kursen tyckte jag var hård och stel, inte så skön alls. Kan ha varit att den var nästan helt ny. Men den kändes inte skön, att jag sen alltid hade vatten som läckte in gjorde det ju inte bättre :).

Till slut så blev det en kevlartorris för mig, Mares XR. Min tanke är att den håller länge, är inte så ömtålig och sitter helt otroligt bra på mig som inte är så lång (165cm). Jag tycker den känns smidig och sitter rätt tight, lite som en våtdräkt. Visst förlorar man en del rörlighet jämfört med en våtdräkt, men det är inget som gör dyken sämre.

Jag valde också silicon istället för latex för tätningarna. Jag misstänker att den tunna latexen gjorde att hyrdräkten läckte. Har bara haft torra dyk med min egna torris.

Ett tips är att prova lite olika dräkter innan ni köper så ni känner vad som passer er. Vissa dykcenter brukar ge möjlighet att prova olika dräkter.

Det blev förövrigt ett underställ också. Fourth Element Halo 3D, om jag är nöjd med torrisen så är det inget mot vad jag är med understället :).

Ber om ursäkt till Dykhuset för att jag snott några bilder :). Kan dock i gengäld tala om att det var just Dykhuset som var hjälpsamma i mitt val av både torrdräkt och underställ. Du rockar Affe :).

Ni har ju ingen banner, så gjorde en åt er.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *