Kvällsdyk i Drøbak, Norge

Kvällsdyk i Drøbak, Norge

Jag reser en heldel till Norge och tyvärr har jag varit dålig på att ta med min dykutrustning. Men plötsligt händer det…

Det är en rätt skön känsla att åka från jobbet och sen iväg på ett skönt kvällsdyk. Den här kvällen blev det den exotiska platsen Pumphuset i Drøbak. Det låter kanske inte så spännande egen min första dykning i Norge har gett mig mersmak.

Det regnade och ombyte till torrdräkt har nog aldrig gått så snabbt. Vid dykplatsen finns det en liten strand som är perfekt att gå i vid och det är en lätt sluttning utåt. Var väldigt bra för säkerhetsstoppet på tillbakavägen också.

Det fanns en heldel fina saker att se, men också en massa fiskelinor och annat att hålla undan för. Kniv är ett måste på den här platsen. Förutom att titta på alla vackra fiskar, nakensniglar och humrar. Fick vi även utföra en livräddningsaktion av de sistnämnda. Vi hittade en stackars utmattad hummer som had trasslat in alla ben i en fiskelina. Efter 15 min arbete var den dock fri igen.

Jag kommer definitiv släpa med mig dykutrustningen fler gånger. Avslutar med en bild på vårt sällskap vid säkerhetsstoppet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *